Top
Image Alt
  >  Wandelvakanties Ierland

Ierland is een waar paradijs voor wandel liefhebbers. Het stoere landschap van Ierland bestaat uit steile heuvels, groene bossen en heiden. Combineer uw liefde voor wandelen en natuur tijdens een wandelvakantie in Ierland. Er zijn verschillende prachtige plaatsen en natuurgebieden waar u doorheen kunt trekken, afhankelijk van waar u precies naar op zoek bent. HemmaTravel vertelt u meer over een wandelvakantie in het prachtige Ierland.

Wandelvakantie door Ierland: welke route?

Ierland beschikt over meerdere wandelroutes, de een nog mooier dan de ander. Er zijn drie bekende routes door het land heen: Dingle Way, Kerry Way en Wicklow Way. De Kerry Way is de langst bewegwijzerde route door het land, van maar liefst 215 km. Maar er wordt gezegd dat de Dingle Way juist weer mooier is.. Hoe dan ook, kies een wandelvakantie die bij ú past.

Dingle Way

Dingle is een schiereiland, gelegen aan de zuidwestkust van Ierland. Deze prachtige wandelroute voert je langs de kustlijn waarbij je een indrukwekkend uitzicht hebt vanaf rotsen en kliffen. De route is 179 kilometer lang en duurt (voor een volwassene) gemiddeld 8 tot 9 dagen. De route start en eindigt in Tralee, de hoofdstad van Kerry. De moeilijkheidsgraad van de Dingle Way wordt gezien als makkelijk tot gemiddeld en is dus voor bijna iedereen goed te behappen.

Kerry Way

Zoals al aangegeven is de Kerry Way de langst bewegwijzerde route door Ierland. Met een route van maar liefst 215 kilometer is de Kerry Way erop gericht om je kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende facetten van het Ierse landschap. De tocht begint en eindigt in Killarney: een toeristisch stadje met leuke bezienswaardigheden.

Wicklow Way

De Wicklow Way voert je mee in een zuidwestelijke richting door de landschappen van Dublin en Wicklow. Deze route bestaat uit een combinatie van bossen, heuvels, prachtige meren en de voorstad van Dublin. De route start en eindigt in een gedeelte van Dublin en is 127 kilometer lang. Een gemiddelde volwassene zal hier dan ook 8 tot 10 dagen zoet mee zijn.