Top
Image Alt
  >  Madrid stedentrip

Madrid is een perfecte bestemming voor een stedentrip. Als je een lang weekend vrij hebt, is Madrid op slechts 2,5 uur vliegen ideaal om een stedentrip naar te maken. Behalve de tapas, Spaanse wijnen en mooie winkels heeft Madrid 5 bijzondere hoogtepunten die je niet mag missen.

Beste tijd voor een vakantie in Madrid

De beste tijd om een stedentrip naar Madrid te maken is van april tot en met juni, en oktober. Een vakantie naar Madrid kan op elk moment in het jaar, maar in deze maanden is het minder druk en minder heet. Het kan namelijk rond de 40 graden worden in de zomermaanden. In juni lopen de temperaturen al op boven de 20 graden.

Bovendien zijn in de zomermaanden sommige winkels gesloten en hebben de meeste musea een aangepast zomerrooster. Het regent weinig in Madrid, dus je kunt er zelfs in de herfst of in de winter heen.

In welk seizoen je dan ook gaat, en of je nu voor een korte stedenreis kiest naar Madrid of een langere vakantie, er zijn een aantal bezienswaardigheden die je in deze prachtige stad niet mag missen.

5 Bijzondere hoogtepunten bij een stedentrip naar Madrid

Madrid is de stad van de flamenco, tapas, cultuur en romantische wandelingen. Dit zijn de vijf bezienswaardigheden die daarnaast niet mogen ontbreken.

1. Plaza Mayor straatartiesten

Bewonder de straatartiesten op een van de meest bekende pleinen van Madrid: de Plaza Mayor. Hier leeft het altijd. Op elke hoek vind je gezelligheid en kunstzinnigheid. Laat een portret van jezelf of je geliefde maken, en geniet van het bruisende leven op dit beroemde plein.

2. Parque del Buen Retiro

Dit enorme park midden in Madrid is uiterst geschikt om jezelf even in terug te trekken. Als het bruisende leven in de stad iets teveel voor je is geworden, kom dan tot rust in dit prachtige park. Vaar met een roeibootje over het grote meer of geniet van het zonnetje met je blote voeten op het gras.

3. Foodmarkten

Houd je van lekker eten? Een stedentrip aan Madrid is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele indoor foodmarkten die Madrid rijk is. De Mercado San Anton is minder toeristisch, maar ook minder druk dan de bekendere San Miguel. Je hoeft niet in de rij te staan om je smaakpupillen een feestje te geven!

4. Free Tour Madrid

Een gratis rondleiding door Madrid! Wie zegt daar nu nee tegen? Sluit aan bij de Free Tour die elke dag om 10.00, 11.00 en 14.00 uur vertrekt vanaf Plaza Mayor. Je kunt de groep herkennen aan een rode paraplu.

5. Gratis Musea

Ook de musea in Madrid zijn vaak gratis te bezoeken. Het Prado, een van de grootste en beroemdste musea ter wereld, kun je gratis bezoeken tussen 18.00 en 20.00 uur. Jongeren onder de 25 mogen altijd gratis naar binnen.

Boek een stedentrip naar Madrid

[mkdf_tours_list tour_type=”gallery-simple” tour_item=”3″ image_size=”square” space_between_items=”tiny” filter=”no” enable_load_more=”no” order_by=”title” order=”ASC” text_length=”0″ tour_category=”madrid”]