Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

Zanzibar

Zanzibar is een eiland behorende tot Tanzania en biedt jou een paradijselijk gevoel. Het eiland heeft witte stranden, warme temperaturen en hoge palmbomen. Er zijn prachtige koraalriffen te vinden, waarmee dit een uitstekende bestemming is voor een (vrijetijds-)duiker. Verder kun je er ook voor vele andere watersporten terecht. Liever cultuur snuiven dan sportief bezig zijn? Volg de Kruiden Tour op het eiland!

Bezienswaardigheden Zanzibar

Stone Town, Zanzibar

Stone Town is het hart van Zanzibar-Town, de westelijke hoofdstad van het eiland. In deze stad en dit gedeelte vind je interessante bezienswaardigheden. Zo kun je hier het Zanzibar National Museum bezoeken, waar je meer leert over tradities en het slavernijverleden. Of bezoek de Darajani Bazaar, een deels overdekte markt waar je lokale specerijen kunt proeven, zien en ruiken. Ben je op zoek naar een actieve vakantie in plaats van alleen maar op het strand te liggen, dan kun je in Zanzibar je hart ophalen.

Jozani Forest

Het Jozani Forest is het tropisch regenwoud in het zuiden van Zanzibar. Het is een absolute aanrader om hier een safari te volgen, waarbij je de rode franjeapen kunt ontdekken. Verder vind je er zeer kleurrijke mangroves en een moerasgebied, waar je kunt wandelen en je in een andere wereld lijkt te bevinden. Aan de rand van het Jozani Forest in Zanzibar vind je Paradise Beach, een prachtig wit zandstrand met palmbomen en blauwe zee om tot rust te komen.

Prison Island

Ongeveer een half uur per boot vanaf Stone Town kun je Prison Island / Changuu Island bezoeken. Dit kleine eiland werd ooit gebouwd om slaven naar te verbannen en werd later gebruikt om zieken te verzorgen en in quarantaine te plaatsen. Inmiddels is dat natuurlijk niet meer het geval, maar kun je in het oude gebouw overnachten. Het is een leuk uitstapje vanaf Stone Town omdat je er heerlijk kunt snorkelen én reuzeschildpadden kunt spotten.

Beste reistijd Zanzibar

Hoewel de temperatuur het gehele jaar door zeer aangenaam is op Zanzibar, kun je het beste in januari en februari het eiland bezoeken. Aan het begin van het jaar is de temparatuur het hoogst. Vanaf maart t/m mei en eind oktober t/m begin januari is het regenseizoen gaande. De luchtvochtigheid tijdens deze perioden is veel hoger en er kan behoorlijk veel regen vallen.

Boek een reis naar Zanzibar

No tours match your criteria