Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

Osaka

Osaka is de tweede grootste stad van Japan, na Tokyo. Het is een bruisende stad vol leven, opzichtige reclameborden en drukke winkelstraten. Toch heeft de stad twee gezichten, want je kunt ook goed vertoeven in een van de rustige parken in de stad. Wat kun je allemaal doen in Osaka? HemmaTravel geeft jou een aantal leuke tips.

Bezoek Dotonbori

Dotonbori is de drukste straat van Osaka en misschien ook wel van de wereld. Je wordt overdonderd met grote, opzichtige en bizarre neon reclameborden. Je kijkt je ogen uit gedurende de dag, maar vooral ’s avonds – wanneer het donker is en alle neonlichten aangaan – is het zeer indrukwekkend. Je kunt hier shoppen in grote winkelcentra of uit eten in een van de vele restaurants.

Proeven op Kuromon Ichiba Market

Op de Kuromon Ichiba Market kom je in aanraking met de lekkerste, verse producten. Je kunt hier het lokale streetfood uitproberen en kennismaken met de Japanse keuken en al haar delicatessen. De overdekte markt bestaat al meer dan 190 jaar en is ook geliefd onder de lokale bevolking. Tevens kun je er redelijk rustig zitten om te genieten van het verse eten.

Kasteel van Osaka

Kasteel Osaka is een van de bekendste kastelen in Japan. In 1583 werd gestart met de bouw van het kasteel, hoewel de laatste aanpassingen nog in de jaren 30 van afgelopen eeuw werden voltooid. De kasteeltuin staat in het seizoen vol met bloeiende kersenbomen – een prachtig aangezicht! Verder kun je het kasteelmuseum bezoeken en naar boven klimmen, waar vanaf je een uitzicht over de stad hebt.

Boek een reis naar Japan