Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

Noord-Amerika

Lastminute vakantie Noord-Amerika

Noord-Amerika is een bestemming die veelal als rondreis wordt geboekt. Het continent is immers enorm groot en biedt veel verschillende landschappen, bezienswaardigheden en activiteiten. Tevens is een reis naar Noord-Amerika lang en wordt er vaak voor gekozen om de reis dan te combineren en meerdere steden aan te doen.

Je kunt kiezen voor een rondreis met de auto of voor een rondreis met binnenlandse vluchten. Veel grote steden beschikken over een eigen vliegveld, waardoor je snel en makkelijk kunt reizen.

Bezienswaardigheden

Noord-Amerika biedt voor ieder wat wils. Haar grote omvang en verschillende staten zorgen voor een diversiteit aan culturen, landschappen en mooie bezienswaardigheden. Ben je van plan om een lastminute reis naar Noord-Amerika te boeken? Vergeet dan niet een van de volgende bezienswaardigheden mee te nemen in je reis!

Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld. Het is een landschap vol extreme rotsen en diepe ravijnen. De rand van de Grand Canyon biedt verschillende uitkijkpunten waardoor je een prachtig uitzicht hebt. De oorsprong van de Grand Canyon ligt bij de Colorado rivier. De grote kloof is uitgeslepen door de rivier en in miljoenen jaren tijd heeft dat geresulteerd in een scheur in de aardkorst. Er is verschil tussen de Noord-kant en Zuid-kant van de Canyon. Het noorden wordt vaak minder bezocht, omdat dit deel van het park in de winter niet te bezoeken is. De Zuid-kant daarentegen geeft het hele jaar door plezier, maar dit zorgt er ook voor dat het een stuk drukker is met toeristen.

Las Vegas

Las Vegas: het beeld van gokken, veel geld uitgeven en opzichte reclameborden. Juist dat is hetgene wat Las Vegas de moeite waard maakt om te bezoeken. Hoewel je wellicht niet heel warm wordt van de reputatie, is het wel enorm tof om je over te geven aan de “gekte” van Las Vegas. Zo kun je The Strip bezoeken, de meest beroemde straat van de stad. Hier vind je de meest bekende en grootste hotels en casino’s. Wil je cultuur snuiven, dan kun je ook gewoon de replica van de Eiffeltoren bezoeken of een van de uitbundige glitter & glamour shows bezoeken.

Sequoia National Park

Sequoia National Park zorgt ervoor dat je je heel erg klein voelt En dat komt door de enorm hoge bomen met brede stammen, die tot aan de hemel reiken. In het nationale park in Californië vind je namelijk de hoogste bomen ter wereld. Maar naast deze bijzondere bomen, is het park ook een verblijfplaats voor veel dieren en vogels. Ben je dus op zoek naar een diversiteit aan natuur en dieren, dan kun je in Sequoia National Park je hart ophalen.

Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is een natuurgebied dat erg geliefd is bij wandelaars. Het staat bekend om enorm indrukwekkende bergen en watervallen. Er liggen meerdere wandelroutes die je kunt volgen door de wildernis van het park, maar wat dacht je van fietsen of een nacht kamperen in het park? Kamperen is zeer geliefd omdat het een goede plek is om vallende meteorieten te zien. De wandelroutes leiden je onder andere naar de Yosemite Falls, de hoogste waterval van Noord-Amerika van maar liefst 739 meter hoog.

Washington D.C.

Washington D.C. ken je als hoofdstad van de Verenigde staten en is prachtige plaats vol belangrijke monumenten. Je vindt er natuurlijk het Witte Huis, maar ook kun je er de Declaration of Indepence (Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring) bekijken. Hoewel je het Witte Huis alleen maar van buitenaf (lees: buiten de reusachtige poorten) kunt bekijken, is het wel mogelijk om het Capitool van binnen te zien. Dit is een prachtig bouwwerk met witte koepel waar de Amerikaanse macht is gezeteld. Tegenover het Capitool vind je ook het Washington Monument, de hoogste obelisk ter wereld.

Gallerij

Boek een reis naar Amerika