Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

Japan

Een reis naar Japan is een reis vol contrasten. Je maakt kennis met oude tradities en tempels, moderne wolkenkrabbers en de vriendelijke bevolking. Oud en nieuw verenigen zich in Japan en in steden zoals Tokyo en Osaka. Wil je graag een reis naar Japan maken? Lees hier meer over het prachtige land in Oost-Azië.

Bezienswaardigheden Japan

Informatie Japan

Japan heeft een eeuwenoude cultuur waarin je veel oude tradities en gewoonten tegenkomt. Wist je bijvoorbeeld dat je neus snuiten in het openbaar heel vreemd is in Japan? Tevens begroet men elkaar met een buiging. Japanners die vaker met Westerse mensen omgaan, begroeten mensen vaak wel met het schudden van de hand. Verder zie je discipline en orde veel terug in Japan. Zo is het vanzelfsprekend dat iedereen zijn eigen rommel opruimt en mee naar huis neemt en gaat men netjes in de rij staan voor de metro.

In Japan is er een grote religieuze tolerantie en openheid, waardoor je verschillende religieuze stromingen terug ziet in de cultuur. De twee grootste stromingen zijn shintoïsme en boeddhisme, maar ook het confucianisme, taoïsme en christendom komen voor. Het shintoïsme is een religie gebaseerd op natuurverering en natuuraanbidding. Er wordt geloofd dat de natuur heilig is omdat hier een goddelijke aanwezigheid in schuilt. Het shintoïsme kent geen vaste geloofsleer maar is meer een manier van leven.

Er zijn een aantal feestdagen in Japan die zeker de moeite waard zijn om in jouw reis te betrekken. Het belangrijkste feest dag ieder jaar terugkomt is het Japans Nieuwjaar. Dit wordt net zoals in Nederland op 1 januari gevierd (anders dan bijvoorbeeld China). Het nieuwjaar wordt als een echt familiefeest gezien.

In april wordt het Kersenbloesemfeest gevierd (Hanami Matsuri). Op deze dag wordt de komst van de lente gevierd en gaan veel Japanners picknicken om het te vieren. Een andere jaarlijkse traditie is het Shubun No Hi, jaarlijks op 22 of 23 september. Op deze dag worden de voorouders geëerd en volgens traditie komen de geesten van deze voorouders naar hun huizen toe. De huizen en grafstenen worden daarom schoongemaakt en er wordt eten achtergelaten als offer.

Ga je in de zomer naar Japan? Dan zul je ook in aanraking komen met een zomerfestival, oftewel Natsu Matsuri. In de grote steden wordt de hele maand juli een festival gehouden om de zomer te eren. In Kyoto wordt het Gion Matsuri georganiseerd, wat als één van de grootste festival van Japan wordt gezien.

Boek een reis naar Japan

Japan informatie

Continent: Azië

Oppervlakte: 377.930 km²

Inwoners: 126 miljoen

Taal: Japans

Religie: Shintoïsme, Boeddhisme

Bekend vanwege: Tokio, Osaka