Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

Indonesië

Wil je een rondreis naar Indonesië plannen? Het land biedt een grote diversiteit aan natuur en bezienswaardigheden. Indonesië bestaat uit ruim 17.000 verschillende eilanden, waardoor je een prachtige rondreis door Indonesië kunt maken. Wij vertellen je welke plaatsen en bezienswaardigheden je niet mag missen.

Rondreis Indonesië: Bekende eilanden

De twee meest bekende eilanden van Indonesië zijn Bali en Java. Op Java vind je tevens de hoofdstad van Indonesië: Jakarta. Naast Bali en Java zijn er nog zo’n 17.000 eilanden die deel uitmaken van de archipel Indonesië.

Java
Java is een interessant eiland met een vulkanisch landschap en prachtige tempels. Het is ongeveer drie keer zo groot als Nederland. Tevens zijn de Nederlandse invloeden uit de koloniale tijd nog terug te zien op het eiland. Java heeft een aantal vulkanen op het eiland, waarvan de meest bekende Bromo is. In 2004 was de laatste uitbarsting van deze vulkaan. Het is mogelijk om de vulkaan te beklimmen en de krater te bekijken. Vanuit het dorpje Cemoro Lawang ben je in ongeveer een uur wandelen bij de krater. Het mooiste uitzicht over de vulkaan heb je bij zonsopgang. Je moet hiervoor echter wel midden in de nacht vertrekken, maar dan heb je ook wat.

Bali
Het landschap van Bali bestaat ook uit prachtige tempels, watervallen en rijstvelden. Ook staat het eiland bekend als een goede surfplek en kun je zelfs dolfijnen spotten in de kustdorpjes. Niet voor niets is Bali een zeer geliefd eiland bij vakantiegangers die willen genieten van zon, zee, strand en prachtige natuur. De meest bekende badplaats van Bali, Kuta, biedt leuke winkelstraatjes, hippe strandfeestjes en witte zandstranden.

Alleen, samen of in een groep op rondreis door Indonesië

Indonesië is een populaire vakantiebestemming, waardoor er veel aanbod is in vakanties naar het land. Veel reisorganisaties bieden dan ook ontspannende of avontuurlijke rondreizen aan. Je kunt ervoor kiezen om in je eentje te gaan backpacken of bij een singlereis aan te sluiten. Zo leer je direct ook weer nieuwe mensen kennen. Ook is het mogelijk om met zijn tweeën, in een kleine groep of grotere groep een rondreis of combinatiereis te boeken. Het aanbod verschilt per reisaanbieder.

Bezienswaardigheden Indonesië

Informatie Indonesië

De lokale bevolking in Indonesië zal je gastvrij en vriendelijk ontvangen als bezoeker. Wel stellen ze het op prijs als je als Westerling hun cultuur en gewoonten respecteert. Gebruik bijvoorbeeld altijd je rechterhand tijdens het eten of bij het geven van dingen, de linkerhand wordt als onbeleefd gezien.

Religie is belangrijk in Indonesië. De staat heeft zowel de Islam, als het Christendom en Hindoeïsme erkend als godsdienst. De Islam is de grootste stroming binnen Indonesië, met maar liefst 90% van de inwoners als aanhanger.

17 augustus – Onafhankelijkheidsdag

Jaarlijks vindt op 17 augustus Onafhankelijksheidsdag plaats, waarop wordt gevierd dat Indonesië de onafhankelijkheid uitriep (Hari Proklamasi Kemerdekaan Republik Indonesia).

10 november – Hari Pahlawan

Ook wel bekend als Dag van de Helden, waarop de slachtoffers van de Strijd om Soerabaja worden herdacht.

Boek een reis naar Indonesië

Indonesië informatie

Continent: Azië

Oppervlakte: 1.905.000 km²

Inwoners: 261 miljoen

Taal: Indonesisch

Religie: Islam

Bekend vanwege: Bali, Java, Lombok