Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

Cuba

Cuba is een absolute múst voor de vakantieganger die van muziek en koloniale architectuur houdt. Het is een fascinerend eiland dat je zal verbazen terwijl je een prachtige rondreis maakt. Bezoek bijvoorbeeld hoofdstad Havana en dans op Cubaanse muziek, bezoek tabaksplantages in Vinales of ga duiken vanaf het witte strand in Maria la Gorda.

Proef de Caribische sferen tijdens een vakantie in Havana

Kies je voor een rondreis door Cuba, dan mag hoofdstad Havana niet op jouw lijst ontbreken. De hoofdstad is gelegen in het noorden van Cuba en biedt koloniale architectuur in bijzondere kleuren, Amerikaanse oldtimers en andere prachtige bezienswaardigheden.

Wil je teruggaan naar de echte oudheid in Cuba, bezoek dan de oude wijk Havana Vieja met haar kleine smalle steegjes vol woningen en cafés. Terwijl je hier rondloopt komt de geur van tabak en de Cubaanse muziek je al tegemoet. De vele straatmuzikanten geven een feestelijk gevoel terwijl je rondloopt door de oude hoofdstad van Cuba.

Wil je tijdens je rondreis Cuba ook relaxen? Bezoek dan een van de prachtige witte stranden van het eiland. Een aanrader is Maria La Gorda, oftewel “Dikke Maria”. Dit strand ligt op het meest westelijke punt van Cuba en biedt meerdere duikplekken. Het heldere en kalme water maken dit een paradijs voor duikliefhebbers.

Vinales vallei: het hart van de tabaksindustrie

Cuba staat onder andere bekend om haar Cubaanse sigaren. In de groene vallei van Vinales vindt je het hart van de tabaksindustrie met uitgestrekte tabaksplantages. Voor wandelaars is dit een geweldig gebied om te ontdekken, maar er worden ook veel rondleidingen per paard gegeven. Breng zeker een bezoekje aan een tabaksplantage of fabriek om uitleg te krijgen over het proces van de sigaren. En als je er dan toch bent.. probeer zelf eens een echte Cubaanse sigaar uit!

Santiago de Cuba: muziek en dans

Santiago de Cuba is de tweede grootste stad van Cuba en je vindt hier het hard van vele Cubaanse muziek- en danssoorten. De stad ligt aan de zuidkant van het eiland en bevat meerdere musea, pleinen en parken en historische gebouwen welke het bezoeken waard zijn. Ben je een muziek- en dansliefhebber, bezoek Santiago de Cuba dan in juli. Er wordt dan een week lang een zomercarnaval georganiseerd, waarin (salsa)dansen en muziek centraal staan.

Bezienswaardigheden Cuba

Cuba informatie

Continent: Noord-Amerika

Oppervlakte:109.884 km²

Inwoners: 11,48 miljoen

Taal: Spaans

Religie: Katholiek, Atheïstisch

Bekend vanwege: Sigaren, rum, salsa, Havana, Santiago de Cuba

Informatie Cuba

In Cuba staan muziek en dans centraal in de cultuur. Niet voor niets kun je daarom genieten van straatmuzikanten die Salsa of Son muziek spelen.

Maaltijden in Cuba bestaan vooral uit varkensvlees, kippenvlees, rijst en/of bonen. Het eten is niet pittig. Het ontbijt bestaat vooral uit zoetigheden, anders dan wij in Nederland zijn gewend.

Boek een reis naar Cuba