Vind de allerleukste reisinspiratie bij HemmaTravel.

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP
Image Alt

China

Een reis naar China laat jou kennismaken met oude tradities en moderne wolkenkrabbers. Je vindt er prachtig oude tempels, vriendelijke bevolking maar ook drukbevolkte steden met miljoenen mensen. China is de combinatie van oud versus nieuw.

Bezienswaardigheden China

Informatie China

China heeft een zeer rijke historie, wat ervoor zorgt dat er veel eigen gewoonten en (ongeschreven) regels in de cultuur voorkomen. Het contact leggen met Chinezen is gelukkig niet heel moeilijk. Veel Chinezen spreken Engels (vooral in de grote steden) en maken graag kennis met Westerse mensen. Wil je een gesprek aanknopen, begin dan over hun cultuur of het land. Chinezen zijn erg trots op hun 5000 jaar oude cultuur en praten hier dan ook graag over. Ook eten en lokale gerechten zijn een goed gespreksonderwerp en erg handig om lokale tips te ontvangen.

De belangrijkste filosofische stroming in China is het Confucianisme. Dat is de leer van Confucius (551 – 479 voor Christus). Het zijn een aantal ethische regels welke de nadruk leggen op zes pijlers: Menselijkheid, Gehoorzaamheid, Rechtvaardigheid, Fatsoen, Trouw en Respect.

 

Naast het Confucianisme zijn ook taoïsme en boeddhisme filosofieën en religies die aangehangen worden. De Chinese overheid tolereert religies, maar stuurt haar volk niet in de richting van een bepaalde religie. Voor alle burgers geldt godsdienstvrijheid volgens de Chinese grondwet.

In China worden zowel nationale als religieuze feestdagen gevierd. De nationale feestdagen vallen ieder jaar op dezelfde dag, net zoals in Nederland. De religieuze feestdagen kunnen per jaar verschillen omdat ze worden vastgesteld aan de hand van de maankalender.

 

Chinees Nieuwjaar – Het Chinese Nieuwjaar is het grootste feest en duurt een hele week. Het begint op 16 februari en er wordt gevierd dat het nieuwe jaar is gestart. Traditioneel wordt het gevierd met drakendansen, leeuwendansen en vuurwerk.

 

Drakenbootfeest – Het Drakenbootfeest vindt plaats op de vijfde dag van de vijfde maand van de maankalender. Er worden drakenbootraces gehouden en zongzi’s gegeten (grote rijstwraps). In 2018 valt deze dag op 18 juni.

 

Maanfeest – Het maanfeest is een midherfstfestival dat al ruim 3000 jaar bestaat. Het feest wordt ter ere van de maand gehouden, maar ook vaak wordt het ter ere van de verjaardag van de God van de Aarde gehouden. Het Maanfeest vindt plaats op de vijftiende dag van de achtste maand en in 2018 valt deze dag op 24 september.

Boek een reis naar China

China informatie

Continent: Azië

Oppervlakte: 9.596.961 km²

Inwoners: 1,37 miljard

Taal: Mandarijn

Religie: Boeddhisme, Taoïsme, Islam, Katholicisme en Protestantisme

Bekend vanwege: Chinese Muur, Verboden Stad, Terracotta Leger