Top
Image Alt
  >  Cruises Noorwegen

Ben je op zoek naar een vakantie waarbij je zowel cultuur als natuur kunt ontdekken, maar wel in de vorm van een luxe rondreis. Dan is een cruise de geschikte vakantie voor jou. Tijdens een cruise vaar je een vooraf bepaalde route tussen verschillende steden of zelfs landen. Kies voor een cruise door Noorwegen en ontdek een van de mooiste natuurgebieden ter wereld.

Cruises door Noorwegen: Maak kennis met prachtige natuur

De natuur in Noorwegen wordt als een van de mooiste ter wereld gezien. En dat zorgt ervoor dat jij als natuurliefhebber hier helemaal je hart op kunt halen. Geniet van prachtige watervallen,  indrukwekkende bergen en ijzige gletsjers. Tijdens de cruise wordt er voldoende tijd geboden om de natuur te verkennen en activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen, kajakken, raften of fietsen. Ook vanaf het schip zelf is de wonderschone natuur te bewonderen.

Bezoek Oslo

Oslo is gelegen in het zuiden van het land en staat bekend om haar moderne architectuur, vriendelijke bevolking en natuurlijk de prachtige natuur. Wandel over de Karl Johans Gate: een twee kilometer lange hoofdstraat in Oslo. Deze straat verbindt het koninklijk paleis met het treinstation. Ook vind je op deze route meer mooie bezienswaardigheden, waaronder toeristische winkeltjes en grote winkelketens. Het koninklijk paleis wordt bewoond door de huidige Noorse koning en is gelegen in een groot park. Vanaf dit park heb je uitzicht over de binnenstad van Oslo.

Bezoek Bergen

Bergen is een prachtige stad omringd door schitterende fjorden. Het is een studentenstad wat ervoor zorgt dat er een levendige sfeer hangt. Er worden veel culturele evenementen georganiseerd en samen met de vele musea, restaurants en bars kun je hier goed vertoeven. Houd je van Middeleeuwse architectuur, dan mag een bezoek aan de handelskade Bryggen niet ontbreken. Ook vind je in de stad het park Byparken, met veel groen en een prachtig uitzicht op Mount Ulriken.

Cruise Noorwegen: Op het schip

Wie denkt dat een cruise alleen voor 50+ is weggelegd, zit echt fout. Een cruise brengt je een gevoel van luxe en rust. Aan boord van het schip is voldoende te ondernemen: duik in het zwembad, bezoek het casino, bezoek een schoonheidssalon of maak gebruik van sportfaciliteiten. De precieze mogelijkheden verschillen per schip waar je mee reist, maar je hoeft je geen moment te vervelen. Vaak wordt er ook een speciaal avondprogramma georganiseerd waarbij je naar de bioscoop kunt, geniet van leuke muziek of een dansje waagt in een club. Ook voor jongere mensen is een cruise dus een leuke vakantie.

Boek een reis naar Noorwegen

[mkdf_tours_carousel tour_type=”gallery-simple” image_size=”square” space_between_items=”tiny” number=”12″ order_by=”title” order=”ASC” text_length=”0″ tour_category=”noorwegen”]